Wie zijn wij?

Fotokring De Zoeker is een club van 25 enthousiaste amateurfotografen. Iedere derde dinsdag van de maand houden we een clubavond in Franeker. Als er meer aanmeldingen zijn komen deze op een wachtlijst.

Elke maand hebben we een thema waar elk lid zijn eigen invulling aan geeft. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld macrofotografie, landschapsfotografie, sportfotografie. Tijdens de clubavond bespreken we de ingezonden foto’s om van elkaar te leren en ervaringen uit te wisselen. Uit de foto’s wordt dan een foto van de maand gekozen. Deze foto proberen wij enige publiciteit te geven door op onze website te plaatsen, door tentoon te stellen of via andere media te laten zien.

Maar ook kennis van fotobewerkingsprogramma’s wordt gedeeld. Soms wordt er een professional uitgenodigd, die vertelt over zijn/haar fotografie en zijn kennis en ervaringen.
Ook maken we gezamenlijk foto-uitstapjes, nemen deel aan een workshop of werken aan een tentoonstelling.

Onze foto’s worden geëxposeerd in de Bibliotheek van Franeker, in verzorgingstehuis Saxenoord en in de etalage van Noord 68 in Franeker. Kijk voor meer details op onze expositie pagina.

Als je wilt kunt je vrijblijvend één of twee avonden komen kennismaken. Je kunt dan zien en ervaren wie wij zijn en wat wij doen. Na deze kennismaking vragen wij jou om te beslissen of je lid wilt worden.


Lidmaatschap: De contributie bedraagt op dit moment €45,- per jaar.
Informatie: Voor informatie kun je ons een bericht sturen via het Contact-formulier.