Foeke Venema

Sinds 2018 ben ik lid van Fotokring De Zoeker. Fotografie heeft altijd al mijn aandacht gehad. Sinds we een nieuwe spiegelreflex camera hebben gekocht wou ik er toch wat meer mee doen, dan alleen maar de vakantiekiekjes. Vandaar dat ik mij toen heb aangemeld bij De Zoeker.

Ik heb in die 5 jaar dat ik bij De Zoeker ben veel geleerd. Handmatig instellen van de camera, gebruik maken van het licht, standpunt van camera en het kijken naar de omgeving wat dit met een foto doet. Het fotograferen van landschappen, molens, dieren, vergezichten en mooie kleuren buiten vind ik erg leuk. In de maandopdrachten van De Zoeker komt dat ook vaak naar voren in mijn foto’s.

Al met al is het leuk om met fotograferen bezig te zijn. Het is ook een hobby van mij geworden. Op de avonden dat de fotokring bij elkaar komt, worden elkaars foto’s bekeken en besproken. Het onderwerp is hetzelfde maar de foto’s zijn zeer divers. Hoe de fotograaf tot de foto komt en wat er voor gedaan is, is leuk om te horen. Ook zeer herkenbaar.