Diety Runia

Hallo, mijn naam is Diety Runia. Eigenlijk al mijn hele leven ben ik creatief bezig. Dat begon al met tekenen, schilderen, poppen en beelden maken. Thuis maakte ik wel foto’s en ook op vakanties werden er vaak en veel foto’s gemaakt. Een aantal jaren geleden kwam ik aanraking met De Zoeker en meteen ben ik lid geworden. Daarvan heb ik geen moment spijt gehad. Ik heb daar geleerd hoe ik een goede foto moet maken. Vooral de maandelijkse thema-opdrachten hebben mij daarbij geholpen. 

Ik vind een foto goed als er een verhaal in zit. Bovendien moet er niet te veel op de foto staan: je moet je als fotograaf weten te beperken. De kunst is het weglaten van overbodige details.  Het maken van onverwachte en creatieve foto’s spreekt mij erg aan. Ik houd dan ook van een pure, onbewerkte foto. Mijn voorkeur gaat uit naar zwart-witte fotografie, architectuur en portretfotografie. 

Inmiddels heb ik met verschillende camera’s gewerkt. Ik ben begonnen met een Pentax  Zoom105R. Momenteel gebruik ik een Nikon Z6ii, een systeem-camera. Altijd als ik op pad ga, gaat deze camera als een trouwe vriend mee. Dat hoop ik nog heel lang te doen, want fotografie is een mooie ontspanning en prachtige hobby,  waarin je nooit uitgeleerd bent.